Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Latest Message Board Threads at StudioSysAdmins

older | 1 | .... | 174 | 175 | (Page 176) | 177 | 178 | .... | 187 | newer

    0 0
  • 09/19/17--12:35: VNC for graphics systems
  • VNC for graphics systems
    posted by Rob LaRose on Sept. 19, 2017, 3:35 p.m. (1 day ago)

    We're considering putting VNC on our Windows CG workstations to allow screen-sharing with one or more Mac-based support engineers.

    Some concern's been expressed that VNC software may install its own graphic drivers that could interfere with optimized GPU drivers from Nvidia, etc.

    Anybody had this trouble? Or want to recommend VNC software you've used trouble-free on CG stations?



    --
    Rob LaRose
    engineer |rock paper scissors
    245 5th ave 23rd floor new york ny 10016| O212 255 6446


    Thread Tags:
      discuss-at-studiosysadmins 

    0 Responses     0 Plus One's     0 Comments  
     

    We're considering putting VNC on our Windows CG workstations to allow screen-sharing with one or more Mac-based support engineers.

    Some concern's been expressed that VNC software may install its own graphic drivers that could interfere with optimized GPU drivers from Nvidia, etc.

    Anybody had this trouble? Or want to recommend VNC software you've used trouble-free on CG stations?



    --
    Rob LaRose
    engineer |rock paper scissors
    245 5th ave 23rd floor new york ny 10016| O212 255 6446



    0 0

    iTerm on macOS leaks anything you over hover via DNS
    posted by Jean-Francois Panisset on Sept. 20, 2017, 1 p.m. (1 day ago)
    A misguided feature in iTerm on macOS will attempt a (plaintext) DNS lookup of anything you hover over to figure it if it could be a valid URL. So that password you just generated and want to cut-n-paste for instance? Apparently they've reverted back to having that disabled by default in 3.1.2... https://www.bleepingcomputer.com/news/security/iterm2-leaks-everything-you-hover-in-your-terminal-via-dns-requests/ https://gitlab.com/gnachman/iterm2/wikis/dnslookupissue iTerm is otherwise a great application, but that was definitely a Bad Idea. JF To unsubscribe from the list send a blank e-mail to mailto:studiosysadmins-discuss-request@studiosysadmins.com?subject=unsubscribe
    Thread Tags:
      discuss-at-studiosysadmins 

    0 Responses     0 Plus One's     0 Comments  
     
    A misguided feature in iTerm on macOS will attempt a (plaintext) DNS lookup of anything you hover over to figure it if it could be a valid URL. So that password you just generated and want to cut-n-paste for instance? Apparently they've reverted back to having that disabled by default in 3.1.2... https://www.bleepingcomputer.com/news/security/iterm2-leaks-everything-you-hover-in-your-terminal-via-dns-requests/ https://gitlab.com/gnachman/iterm2/wikis/dnslookupissue iTerm is otherwise a great application, but that was definitely a Bad Idea. JF To unsubscribe from the list send a blank e-mail to mailto:studiosysadmins-discuss-request@studiosysadmins.com?subject=unsubscribe

    0 0

    iTerm on macOS leaks anything you over hover via DNS
    posted by Greg Dickie on Sept. 20, 2017, 1:05 p.m. (1 day ago)
    aw crap.

    Greg

    On Wed, Sep 20, 2017 at 12:57 PM, Jean-Francois Panisset <panisset@gmail.com> wrote:
    A misguided feature in iTerm on macOS will attempt a (plaintext) DNS
    lookup of anything you hover over to figure it if it could be a valid
    URL. So that password you just generated and want to cut-n-paste for
    instance?

    Apparently they've reverted back to having that disabled by default in 3.1.2...

    https://www.bleepingcomputer.com/news/security/iterm2-leaks-everything-you-hover-in-your-terminal-via-dns-requests/

    https://gitlab.com/gnachman/iterm2/wikis/dnslookupissue

    iTerm is otherwise a great application, but that was definitely a Bad Idea.

    JF
    To unsubscribe from the list send a blank e-mail to mailto:studiosysadmins-discuss-request@studiosysadmins.com?subject=unsubscribe



    --


    Greg Dickie
    just a guy
    514-983-5400
    Thread Tags:
      discuss-at-studiosysadmins 

    0 Responses     0 Plus One's     0 Comments  
     
    aw crap.

    Greg

    On Wed, Sep 20, 2017 at 12:57 PM, Jean-Francois Panisset <panisset@gmail.com> wrote:
    A misguided feature in iTerm on macOS will attempt a (plaintext) DNS
    lookup of anything you hover over to figure it if it could be a valid
    URL. So that password you just generated and want to cut-n-paste for
    instance?

    Apparently they've reverted back to having that disabled by default in 3.1.2...

    https://www.bleepingcomputer.com/news/security/iterm2-leaks-everything-you-hover-in-your-terminal-via-dns-requests/

    https://gitlab.com/gnachman/iterm2/wikis/dnslookupissue

    iTerm is otherwise a great application, but that was definitely a Bad Idea.

    JF
    To unsubscribe from the list send a blank e-mail to mailto:studiosysadmins-discuss-request@studiosysadmins.com?subject=unsubscribe



    --


    Greg Dickie
    just a guy
    514-983-5400

    0 0

    Planetarium Hiring: Systems Administrator
    posted by  on Sept. 21, 2017, 9:55 a.m. (1 day ago)
    Forwarding in case anyones interested.  The AMNH does some pretty groundbreaking work in the planetarium/fulldome-video realm.

    Antoine

    Begin forwarded message:

    From: Andrew Hazelden <andrew@andrewhazelden.com>
    Subject: [FAR] Planetarium Hiring: Systems Administrator
    Date: September 21, 2017 at 3:53:09 AM EDT
    To: "FAR: Fulldome Animators Resource" <fulldomeanimators@googlegroups.com>

    I just saw this job opening online and I'm re-posting it here for FAR users. All questions and inquires should be directed to American Museum of Natural History.

    Systems Administrator
    Full-Time @ American Museum of Natural History

    Location:
    New York City, New York, United States    

    Original Job Posting URL:

    http://www.studiosysadmins.com/jobs/view/1164/

    The Systems Administrator will work with the Electronic Media Engineering staff to maintain production systems and pipelines, systems related to theaters, and audio video and interactive systems throughout the museum, including the Hayden Planetarium. Duties will include the daily preparation of multi-channel systems, emergency support and repairs as needed on playback systems, and support for a render farm, storage, and servers.
     
    Required:
    Experience with Linux, Windows, and Mac operating systems, including Shell scripting skills.
    Experience with administration and support in the context of science based visualization, media production, or video production.
    Willingness to work some nights and weekends on scheduled rotation.
     
    Preferred:
    Knowledge of 3D applications, hardware and software rendering pipelines, NAS and SAN implementations helpful.
    Knowledge of video codecs and encoding a plus.

    Bachelor's degree in computer science or engineering is preferred. Extensive relevant experience is acceptable in lieu of a degree.
     
    Applications must be submitted through the following link. Applications cannot be accepted via email.

    https://careers.amnh.org/applicants/jsp/shared/position/JobDetails_css.jsp?postingId=148641



    Thread Tags:
      discuss-at-studiosysadmins 

    0 Responses     0 Plus One's     0 Comments  
     
    Forwarding in case anyones interested.  The AMNH does some pretty groundbreaking work in the planetarium/fulldome-video realm.

    Antoine

    Begin forwarded message:

    From: Andrew Hazelden <andrew@andrewhazelden.com>
    Subject: [FAR] Planetarium Hiring: Systems Administrator
    Date: September 21, 2017 at 3:53:09 AM EDT
    To: "FAR: Fulldome Animators Resource" <fulldomeanimators@googlegroups.com>

    I just saw this job opening online and I'm re-posting it here for FAR users. All questions and inquires should be directed to American Museum of Natural History.

    Systems Administrator
    Full-Time @ American Museum of Natural History

    Location:
    New York City, New York, United States    

    Original Job Posting URL:

    http://www.studiosysadmins.com/jobs/view/1164/

    The Systems Administrator will work with the Electronic Media Engineering staff to maintain production systems and pipelines, systems related to theaters, and audio video and interactive systems throughout the museum, including the Hayden Planetarium. Duties will include the daily preparation of multi-channel systems, emergency support and repairs as needed on playback systems, and support for a render farm, storage, and servers.
     
    Required:
    Experience with Linux, Windows, and Mac operating systems, including Shell scripting skills.
    Experience with administration and support in the context of science based visualization, media production, or video production.
    Willingness to work some nights and weekends on scheduled rotation.
     
    Preferred:
    Knowledge of 3D applications, hardware and software rendering pipelines, NAS and SAN implementations helpful.
    Knowledge of video codecs and encoding a plus.

    Bachelor's degree in computer science or engineering is preferred. Extensive relevant experience is acceptable in lieu of a degree.
     
    Applications must be submitted through the following link. Applications cannot be accepted via email.

    https://careers.amnh.org/applicants/jsp/shared/position/JobDetails_css.jsp?postingId=148641




    0 0
  • 09/22/17--09:54: SAN Support London
  • SAN Support London
    posted by Jose Arrendondo on Sept. 22, 2017, 12:54 p.m. (1 day ago)

    Can anyone recomend a VAR / Local Vendor that can provide some on site Stornext support? Rathbone district. I have an onsite engineer that could use some guidance/assitance

     

    I have sotrnext 4.7 on HP MDS

    I have an HP C7000 blade system with Shared Fibre and Ethernet.

    Cisco 9000 Fibre channel switches

    the Blade hosts do not see the luns after reboot

     

    Thanks

     

    Jose Arrendondo | Manager, Engineering | office (() 310.244.4796 | cell 310-383-5435 |(:) jose.arrendondo@pixelogicmedia.com

     

     

     

     

     

    Thread Tags:
      storage, stornext, c7000 

    0 Responses     0 Plus One's     0 Comments  
     

    Can anyone recomend a VAR / Local Vendor that can provide some on site Stornext support? Rathbone district. I have an onsite engineer that could use some guidance/assitance

     

    I have sotrnext 4.7 on HP MDS

    I have an HP C7000 blade system with Shared Fibre and Ethernet.

    Cisco 9000 Fibre channel switches

    the Blade hosts do not see the luns after reboot

     

    Thanks

     

    Jose Arrendondo | Manager, Engineering | office (() 310.244.4796 | cell 310-383-5435 |(:) jose.arrendondo@pixelogicmedia.com

     

     

     

     

     


    0 0
  • 09/24/17--06:40: storage for esxi essentials
  • storage for esxi essentials
    posted by Ben De Luca on Sept. 24, 2017, 9:40 a.m. (1 day ago)
    Hi,
    So I wondered if anyone had any recommendations, for esxi storage. We have a small cluster running with essentials. I dont really want to pay the ESXI tax to grow larger and I dont want to buy a netappto host its storage. What would you recommend?
    (PS) I have plenty of NFS storage in production but it also gets pretty heavily attacked by the render farm at times.

    Thread Tags:
      discuss-at-studiosysadmins 

    0 Responses     0 Plus One's     0 Comments  
     
    Hi,
    So I wondered if anyone had any recommendations, for esxi storage. We have a small cluster running with essentials. I dont really want to pay the ESXI tax to grow larger and I dont want to buy a netappto host its storage. What would you recommend?
    (PS) I have plenty of NFS storage in production but it also gets pretty heavily attacked by the render farm at times.


    0 0

    Useful script for WSUS maintenance / cleanup
    posted by Jean-Francois Panisset on Sept. 25, 2017, 2:20 a.m.
    If you run Windows Software Update Services, you probably know that over time these servers get cranky and gouty, and if you run multiple servers, the sync between downstream and upstream servers can be a bit random. I recently ran across this PowerShell script: https://community.spiceworks.com/scripts/show/2998-adamj-clean-wsus and it seems to do a good job. It cleaned up way more disk space taken up by obsolete / superseded / declined updates than the built-in WSUS wizard, and it mostly fixed weird sync issues between downstream and upstream WSUS servers (for instance clients showing as fully patched on downstream servers, but 0% / never reported on upstream servers). JF To unsubscribe from the list send a blank e-mail to mailto:studiosysadmins-discuss-request@studiosysadmins.com?subject=unsubscribe
    Thread Tags:
      discuss-at-studiosysadmins 

    0 Responses     0 Plus One's     0 Comments  
     
    If you run Windows Software Update Services, you probably know that over time these servers get cranky and gouty, and if you run multiple servers, the sync between downstream and upstream servers can be a bit random. I recently ran across this PowerShell script: https://community.spiceworks.com/scripts/show/2998-adamj-clean-wsus and it seems to do a good job. It cleaned up way more disk space taken up by obsolete / superseded / declined updates than the built-in WSUS wizard, and it mostly fixed weird sync issues between downstream and upstream WSUS servers (for instance clients showing as fully patched on downstream servers, but 0% / never reported on upstream servers). JF To unsubscribe from the list send a blank e-mail to mailto:studiosysadmins-discuss-request@studiosysadmins.com?subject=unsubscribe

    0 0

    PXE boot on linux, add menu option to 'boot strap' WDS service.
    posted by Greg Whynott on Sept. 25, 2017, 5:35 p.m. (1 day ago)
    Hello,

    We want to set up PXE running on UNIX to be able to 'launch' WDS from our windows servers. Anyone done this?


    The TFTP and PXEBOOT services are on linux. The DHCP is on windows. Everything works as expected, we can boot from local HD, do network installs, fire off memtest and a whack of other tools (all from the linux side).

    We want to add a menu option to allow us to select the WDS server so we can install both linux and windows machines from the same menu. The hope is there is a method to 're-direct' the client to the WDS server after it has already DHCP booted and has the linux pxe menu displayed.

    There seems to be a whole bunch of documentation on how to set up PXE running on windows to do both sides, but I'm not finding anything explaining how to do it from the linux side.


    It seems to be a requirement to set DHCP option 66 to the IP of the WDS server, What we want to achieve is have option 66 continue to point to the LINUX PXE server, and have it handle the passing of the required information to the client so it can reach the WDS server, if that is the intention.



    Has anyone set something up like this?

    thanks as usual for your time,
    greg




    Thread Tags:
      discuss-at-studiosysadmins 

    0 Responses     0 Plus One's     0 Comments  
     
    Hello,

    We want to set up PXE running on UNIX to be able to 'launch' WDS from our windows servers. Anyone done this?


    The TFTP and PXEBOOT services are on linux. The DHCP is on windows. Everything works as expected, we can boot from local HD, do network installs, fire off memtest and a whack of other tools (all from the linux side).

    We want to add a menu option to allow us to select the WDS server so we can install both linux and windows machines from the same menu. The hope is there is a method to 're-direct' the client to the WDS server after it has already DHCP booted and has the linux pxe menu displayed.

    There seems to be a whole bunch of documentation on how to set up PXE running on windows to do both sides, but I'm not finding anything explaining how to do it from the linux side.


    It seems to be a requirement to set DHCP option 66 to the IP of the WDS server, What we want to achieve is have option 66 continue to point to the LINUX PXE server, and have it handle the passing of the required information to the client so it can reach the WDS server, if that is the intention.



    Has anyone set something up like this?

    thanks as usual for your time,
    greg





    0 0

    PXE boot on linux, add menu option to 'boot strap' WDS service.
    posted by James Braid on Sept. 25, 2017, 5:55 p.m. (1 day ago)
    On 25 September 2017 at 14:33, greg whynott wrote: >> Hello, >> We want to set up PXE running on UNIX to be able to 'launch' WDS from our windows servers. Anyone done this? > Yes - I've used iPXE to do this. The trick is that iPXE can set DHCP options and then load another PXE bootloader. The environment used pxelinux as the default PXE loader/boot menu/etc and I didn't want to replace it with iPXE just to make WDS work, so I had pxelinux load a custom iPXE build with a baked in script to automatically set the right options for WDS and then iPXE would load the WDS loader directly from the WDS server. A little complicated but it meant we could integrate WDS with a minimum of changes to the existing environment. Looks like someone has kindly documented the iPXE set up here: http://ipxe.org/appnote/chainload_wds James To unsubscribe from the list send a blank e-mail to mailto:studiosysadmins-discuss-request@studiosysadmins.com?subject=unsubscribe
    Thread Tags:
      discuss-at-studiosysadmins 

    0 Responses     0 Plus One's     0 Comments  
     
    On 25 September 2017 at 14:33, greg whynott wrote: >> Hello, >> We want to set up PXE running on UNIX to be able to 'launch' WDS from our windows servers. Anyone done this? > Yes - I've used iPXE to do this. The trick is that iPXE can set DHCP options and then load another PXE bootloader. The environment used pxelinux as the default PXE loader/boot menu/etc and I didn't want to replace it with iPXE just to make WDS work, so I had pxelinux load a custom iPXE build with a baked in script to automatically set the right options for WDS and then iPXE would load the WDS loader directly from the WDS server. A little complicated but it meant we could integrate WDS with a minimum of changes to the existing environment. Looks like someone has kindly documented the iPXE set up here: http://ipxe.org/appnote/chainload_wds James To unsubscribe from the list send a blank e-mail to mailto:studiosysadmins-discuss-request@studiosysadmins.com?subject=unsubscribe

    0 0
  • 09/26/17--17:44: Digital timecards
  • Digital timecards
    posted by Bill Heiden on Sept. 26, 2017, 8:44 p.m. (1 day ago)

    I know this has been discussed before, but can't find it in the archives.  Need a digital timecard solution.  Web-based and it should work on all three flavors (linux, windows, and os x).  Thanks in advance.

    Thread Tags:
      windows timecards mac linux x os 

    0 Responses     0 Plus One's     4 Comments  
     

    I know this has been discussed before, but can't find it in the archives.  Need a digital timecard solution.  Web-based and it should work on all three flavors (linux, windows, and os x).  Thanks in advance.


    0 0

    The curious persistence of ftp
    posted by Jean-Francois Panisset on Sept. 26, 2017, 11:50 p.m. (1 day ago)
    This may be market / region specific, but it is somewhat puzzling that in 2017, most clients still insist on the use of ftp for delivery. Apparently Chrome 63 will start flagging ftp URLs as insecure in December 2017: https://nakedsecurity.sophos.com/2017/09/18/chrome-to-brand-ftp-as-not-secure/ Hopefully Safari will follow, and we can finally start making a case to use something that doesn't date back to 1971? JF To unsubscribe from the list send a blank e-mail to mailto:studiosysadmins-discuss-request@studiosysadmins.com?subject=unsubscribe
    Thread Tags:
      discuss-at-studiosysadmins 

    0 Responses     0 Plus One's     0 Comments  
     
    This may be market / region specific, but it is somewhat puzzling that in 2017, most clients still insist on the use of ftp for delivery. Apparently Chrome 63 will start flagging ftp URLs as insecure in December 2017: https://nakedsecurity.sophos.com/2017/09/18/chrome-to-brand-ftp-as-not-secure/ Hopefully Safari will follow, and we can finally start making a case to use something that doesn't date back to 1971? JF To unsubscribe from the list send a blank e-mail to mailto:studiosysadmins-discuss-request@studiosysadmins.com?subject=unsubscribe

    0 0

    Current MPAA Content Security Best Practices Common Guidelines in spreadsheet format, anyone?
    posted by  on Sept. 27, 2017, 12:05 p.m. (1 day ago)
    Hi,

    In the process of documenting what we are doing in terms of the MPAA Content Security Best Practices.

    To that end, does anybody have an up to date version of the MPAA Content Security Best Practices Common Guidelines in spreadsheet format?

    I've found a spreadsheet for the 2011 version, but AFAICT, the April 2 2015 version is current. I have the pdf for that, but not the spreadsheet.

    Thanks in advance.

    All the best,
    Mamading
    Mamading Ceesay
    Systems Administrator
    VISION3 Ltd
    
    Thread Tags:
      discuss-at-studiosysadmins 

    0 Responses     0 Plus One's     0 Comments  
     
    Hi,

    In the process of documenting what we are doing in terms of the MPAA Content Security Best Practices.

    To that end, does anybody have an up to date version of the MPAA Content Security Best Practices Common Guidelines in spreadsheet format?

    I've found a spreadsheet for the 2011 version, but AFAICT, the April 2 2015 version is current. I have the pdf for that, but not the spreadsheet.

    Thanks in advance.

    All the best,
    Mamading
    Mamading Ceesay
    Systems Administrator
    VISION3 Ltd
    

    0 0

    Current MPAA Content Security Best Practices Common Guidelines in spreadsheet format, anyone?
    posted by Dan Young on Sept. 27, 2017, 12:25 p.m. (1 day ago)
    Eh, all MPAA studios apply practices in different fashions....

    On Wed, Sep 27, 2017 at 12:01 PM, Mamading Ceesay <mamading@vision3.tv> wrote:
    Hi,

    In the process of documenting what we are doing in terms of the MPAA Content Security Best Practices.

    To that end, does anybody have an up to date version of the MPAA Content Security Best Practices Common Guidelines in spreadsheet format?

    I've found a spreadsheet for the 2011 version, but AFAICT, the April 2 2015 version is current. I have the pdf for that, but not the spreadsheet.

    Thanks in advance.

    All the best,
    Mamading
    Mamading Ceesay
    Systems Administrator
    VISION3 Ltd
    

    To unsubscribe from the list send a blank e-mail to mailto:studiosysadmins-discuss-request@studiosysadmins.com?subject=unsubscribe

    Thread Tags:
      discuss-at-studiosysadmins 

    0 Responses     0 Plus One's     0 Comments  
     
    Eh, all MPAA studios apply practices in different fashions....

    On Wed, Sep 27, 2017 at 12:01 PM, Mamading Ceesay <mamading@vision3.tv> wrote:
    Hi,

    In the process of documenting what we are doing in terms of the MPAA Content Security Best Practices.

    To that end, does anybody have an up to date version of the MPAA Content Security Best Practices Common Guidelines in spreadsheet format?

    I've found a spreadsheet for the 2011 version, but AFAICT, the April 2 2015 version is current. I have the pdf for that, but not the spreadsheet.

    Thanks in advance.

    All the best,
    Mamading
    Mamading Ceesay
    Systems Administrator
    VISION3 Ltd
    

    To unsubscribe from the list send a blank e-mail to mailto:studiosysadmins-discuss-request@studiosysadmins.com?subject=unsubscribe


    0 0

    Skylake Xeon Golds with Windows 7/10 Pro
    posted by Viet Nguyen on Sept. 28, 2017, 7:35 p.m. (1 day ago)
    I know it's not officially supported, but have any of you guys have any experience with using the Skylake Xeon Gold 6140/6150 series on Win7 or even Win10 Pro? I've got a box with dual 6140 and dual 6150, which each boast 72 threads total with hyper-threading enabled.

    I'm having the issue that Windows seems to see all of the threads, but individual applications do not detect, nor use more than 36 of those threads at a time. I can max out the threads if I run more than one instance of said app.

    Anyone have notice anything similar? Should I just be using server edition at this point?

    Thanks,
    V
    Thread Tags:
      discuss-at-studiosysadmins 

    0 Responses     0 Plus One's     0 Comments  
     
    I know it's not officially supported, but have any of you guys have any experience with using the Skylake Xeon Gold 6140/6150 series on Win7 or even Win10 Pro? I've got a box with dual 6140 and dual 6150, which each boast 72 threads total with hyper-threading enabled.

    I'm having the issue that Windows seems to see all of the threads, but individual applications do not detect, nor use more than 36 of those threads at a time. I can max out the threads if I run more than one instance of said app.

    Anyone have notice anything similar? Should I just be using server edition at this point?

    Thanks,
    V

    0 0

    After Effects Rendering on Pc Renders
    posted by Sreyeesh on Sept. 28, 2017, 8:02 p.m. (1 day ago)

    Hello All,  

     

     I'm a  Render TD , and I've been running into this problem  with After Effects.  So  here's the prboem.  I have a group  of  machines that render  After Effects, and  what's   happening is that  on these machines the rendernodes are producing   0kb frames.  On  almost  all renders.  I have  done stuff like enable  local rendering to see if that'll help it out. I have re started machines and cleaned them up .   I'm not  sure what's  happening   here.     If anyone  could help  out  that would be great. 

     

    Regards,  

     

    Sreyeesh

    Thread Tags:
      after adobe effects 

    0 Responses     0 Plus One's     1 Comments  
     

    Hello All,  

     

     I'm a  Render TD , and I've been running into this problem  with After Effects.  So  here's the prboem.  I have a group  of  machines that render  After Effects, and  what's   happening is that  on these machines the rendernodes are producing   0kb frames.  On  almost  all renders.  I have  done stuff like enable  local rendering to see if that'll help it out. I have re started machines and cleaned them up .   I'm not  sure what's  happening   here.     If anyone  could help  out  that would be great. 

     

    Regards,  

     

    Sreyeesh


    0 0

    After Effects Rendering on Pc Renders
    posted by Robin Scher on Sept. 28, 2017, 8:55 p.m. (1 day ago)
    Some things to check:

    - all machine have same AE version and updates
    - all machines have same plugins, same versions of plugins and all plugins are licensed. 
    - mapped drives are mounted and permissions are correct for user account running the render process on all machines 
    - try not to use QuickTime movies as sources because that can fail when multiple machines use them at the same time. In general avoid any movie sources, frame sequences will render faster. 

    Are any nodes set to "render only" mode? If so, be sure you are not using any of the disabled codecs in your sources. 

    Are you rendering through AE manually, with watch folders, or using render manager?

    One odd thing I have found is that you should always use a preset for the Output modules and render templates for the comps to the render queue. Do not customize! If it says "custom..." even if you didn't change anything from the template settings, multiple machine renders can fail randomly.  

    Hope that helps,

    Robin Scher
    +1 (213) 448-0443

    On Sep 28, 2017, at 5:02 PM, Sreyeesh <content@studiosysadmins.com> wrote:

    Hello All,  

     

     I'm a  Render TD , and I've been running into this problem  with After Effects.  So  here's the prboem.  I have a group  of  machines that render  After Effects, and  what's   happening is that  on these machines the rendernodes are producing   0kb frames.  On  almost  all renders.  I have  done stuff like enable  local rendering to see if that'll help it out. I have re started machines and cleaned them up .   I'm not  sure what's  happening   here.     If anyone  could help  out  that would be great. 

     

    Regards,  

     

    Sreyeesh

    To unsubscribe from the list send a blank e-mail to mailto:studiosysadmins-discuss-request@studiosysadmins.com?subject=unsubscribe
    Thread Tags:
      discuss-at-studiosysadmins 

    0 Responses     0 Plus One's     0 Comments  
     
    Some things to check:

    - all machine have same AE version and updates
    - all machines have same plugins, same versions of plugins and all plugins are licensed. 
    - mapped drives are mounted and permissions are correct for user account running the render process on all machines 
    - try not to use QuickTime movies as sources because that can fail when multiple machines use them at the same time. In general avoid any movie sources, frame sequences will render faster. 

    Are any nodes set to "render only" mode? If so, be sure you are not using any of the disabled codecs in your sources. 

    Are you rendering through AE manually, with watch folders, or using render manager?

    One odd thing I have found is that you should always use a preset for the Output modules and render templates for the comps to the render queue. Do not customize! If it says "custom..." even if you didn't change anything from the template settings, multiple machine renders can fail randomly.  

    Hope that helps,

    Robin Scher
    +1 (213) 448-0443

    On Sep 28, 2017, at 5:02 PM, Sreyeesh <content@studiosysadmins.com> wrote:

    Hello All,  

     

     I'm a  Render TD , and I've been running into this problem  with After Effects.  So  here's the prboem.  I have a group  of  machines that render  After Effects, and  what's   happening is that  on these machines the rendernodes are producing   0kb frames.  On  almost  all renders.  I have  done stuff like enable  local rendering to see if that'll help it out. I have re started machines and cleaned them up .   I'm not  sure what's  happening   here.     If anyone  could help  out  that would be great. 

     

    Regards,  

     

    Sreyeesh

    To unsubscribe from the list send a blank e-mail to mailto:studiosysadmins-discuss-request@studiosysadmins.com?subject=unsubscribe

    0 0

    After Effects 0KB Render Problems
    posted by Sreyeesh on Sept. 28, 2017, 10:15 p.m. (1 day ago)

    Hello All,  

     

    First  time posting here.  I was wondering, if any one here  has ran into  After Effects  renders  rendering  0kb  frames.   Every time I render  After Effects files,  I'm running into  0kb  frames.  I do  not  know how to solve this.  Also this  happens   speratoically.    It's very  difficult  to track down the causes. Is there a general  fix for  0kb frames .  We  render After effects  on Pc-Render nodes.  

     

     

    Regards,  

     

    Sreyeesh Garimella 

    Thread Tags:
      aftereffects 

    0 Responses     0 Plus One's     0 Comments  
     

    Hello All,  

     

    First  time posting here.  I was wondering, if any one here  has ran into  After Effects  renders  rendering  0kb  frames.   Every time I render  After Effects files,  I'm running into  0kb  frames.  I do  not  know how to solve this.  Also this  happens   speratoically.    It's very  difficult  to track down the causes. Is there a general  fix for  0kb frames .  We  render After effects  on Pc-Render nodes.  

     

     

    Regards,  

     

    Sreyeesh Garimella 


    0 0

    After Effects 0KB Render Problems
    posted by Ben De Luca on Sept. 29, 2017, 2:55 a.m.
    But it works when you render locally?



    On 29 September 2017 at 04:15, Sreyeesh <content@studiosysadmins.com> wrote:

    Hello All,

    First time posting here. I was wondering, if any one here has ran into After Effects renders rendering 0kb frames. Every time I render After Effects files, I'm running into 0kb frames. I do not know how to solve this. Also this happens speratoically. It's very difficult to track down the causes. Is there a general fix for 0kb frames . We render After effects on Pc-Render nodes.

    Regards,

    Sreyeesh Garimella


    To unsubscribe from the list send a blank e-mail to mailto:studiosysadmins-discuss-request@studiosysadmins.com?subject=unsubscribe

    Thread Tags:
      discuss-at-studiosysadmins 

    0 Responses     0 Plus One's     0 Comments  
     
    But it works when you render locally?



    On 29 September 2017 at 04:15, Sreyeesh <content@studiosysadmins.com> wrote:

    Hello All,

    First time posting here. I was wondering, if any one here has ran into After Effects renders rendering 0kb frames. Every time I render After Effects files, I'm running into 0kb frames. I do not know how to solve this. Also this happens speratoically. It's very difficult to track down the causes. Is there a general fix for 0kb frames . We render After effects on Pc-Render nodes.

    Regards,

    Sreyeesh Garimella


    To unsubscribe from the list send a blank e-mail to mailto:studiosysadmins-discuss-request@studiosysadmins.com?subject=unsubscribe


    0 0

    APC AR203A racks available for pickup - free - NYC
    posted by Rory Falloon on Sept. 29, 2017, 9:40 a.m. (1 day ago)
    Hi,

    Two APC AR203A racks available for FREE in NYC. Must be able to collect and move racks without assistance (from 2nd floor - freight elevator available).

    Must be gone by the 3rd October. Reply for address and to organise.

    Thanks,

    RORY FALLOON
    SNR. SYSTEMS ADMINISTRATOR

    Phone: 416-595-6222 x290


    Thread Tags:
      discuss-at-studiosysadmins 

    0 Responses     0 Plus One's     0 Comments  
     
    Hi,

    Two APC AR203A racks available for FREE in NYC. Must be able to collect and move racks without assistance (from 2nd floor - freight elevator available).

    Must be gone by the 3rd October. Reply for address and to organise.

    Thanks,

    RORY FALLOON
    SNR. SYSTEMS ADMINISTRATOR

    Phone: 416-595-6222 x290



    0 0
  • 09/30/17--21:15: CentOS 7.4?
  • CentOS 7.4?
    posted by Mike Rochefort on Oct. 1, 2017, 12:15 a.m.
    Hey All,

    Has anyone taken the jump to CentOS/RHEL 7.4 yet? I'm thinking of updating some machines (including my own) but I'm not sure if there's been enough testing on the platform yet. I know for a fact that Modo has some issues with it. But I have gotten Maya running in VM's earlier with it. No VP2 tests though. 

    If you use the following tools, I'd appreciate any pointers about 7.4:

    Nuke, Mari, Modo, Maya, Substance Painter

    Cheers!

    Mike

    Thread Tags:
      discuss-at-studiosysadmins 

    0 Responses     0 Plus One's     0 Comments  
     
    Hey All,

    Has anyone taken the jump to CentOS/RHEL 7.4 yet? I'm thinking of updating some machines (including my own) but I'm not sure if there's been enough testing on the platform yet. I know for a fact that Modo has some issues with it. But I have gotten Maya running in VM's earlier with it. No VP2 tests though. 

    If you use the following tools, I'd appreciate any pointers about 7.4:

    Nuke, Mari, Modo, Maya, Substance Painter

    Cheers!

    Mike


older | 1 | .... | 174 | 175 | (Page 176) | 177 | 178 | .... | 187 | newer